Папа затвердив обрання Декана та Віце-декана Колегії Кардиналів
  • Пон, 27/01/2020 - 11:46

Колегію очолить дотеперішній Віце-декан кардинал Джованні Баттіста Ре, а його заступником став кардинал Леонардо Сандрі.

В суботу, 25 січня 2020 р., Ватиканський прес-центр оприлюднив повідомлення про те, що Святіший Отець затвердив вибір, довершений кардиналами-єпископами, Декана Колегії Кардиналів в особі кардинала Джованні Баттісти Ре, з титулом Сабіна-Поджіо-Міртето, який отримає також титул приміської дієцезії Остії.

кардинал Леонардо Сандрі

Водночас, повідомляється, що 24 січня 2020 р. Папа Франциск затвердив обрання Віце-декана Колегії в особі кардинала Леонардо Сандрі, титулу Санті-Бяджіо-е-Карло, Префекта Конгрегації Східних Церков.

Структура Колегії Кардиналів

Нагадаємо, що кожен кардинал, на знак особливої близькості з Єпископом Риму, носить титул однієї з церков Римської дієцезії або стародавніх приміських дієцезій. Згідно з рангу, вони поділяються на кардиналів-єпископів, до яких належать ті, які носять титул приміських дієцезій та патріархи Східних Католицьких Церков, що зберігають титул своїх патріарших осідків, кардиналів-пресвітерів, якими є кардинали, що очолюють місцеві Церкви в світі та носять титул римських храмів, та кардинали-диякони, якими є члени Римської Курії, що носять титули давніх римських дияконій.

Колегію очолює Декан, якому допомагає Віце-декан. Їх обирають з-поміж себе кардинали-єпископи з титулом приміських дієцезій, але цей вибір повинен затвердити Папа. Беручи до уваги зростання Колегії, Святіший Отець вирішив розширити склад Ордену Єпископів, ввівши у червні 2018 року до складу кардиналів-єпископів кардиналів П’єтро Пароліна, Леонардо Сандрі, Марка Уелле та Фернандо Філоні, прирівнявши їх в усіх правах до кардиналів, що носять титул приміських дієцезій.