Папа: затворницькі монастирі – молитовна підтримка Церкви
  • Пон, 21/11/2022 - 22:14

В день, присвячений спільнотам споглядального життя, Папа Франциск через Твіттер нагадав про їхню важливу місію в Церкві.

«Контемплятивні монастирі, своїм молитовним мовчанням і прихованою жертовністю по-материнському підтримують життя Церкви. #ProOrantibus»

Таким твітом у понеділок, 21 листопада 2022 р., Папа Франциск склав подяку членам затворницьких монаших спільнот, які присвятили своє життя молитві за потреби Церкви та світу.

З ініціативи Папи Пія ХІІ, починаючи від 1953 року, в день літургійного спогадування Введення в храм Пречистої Діви Марії Церква відзначає День Pro Orantibus (Тих, які моляться), в який складає Богові вдячність за покликання до контемплятивного життя та молиться в наміренні тих жінок і чоловіків, які своє життя присвятили молитві за нас. Це також нагода надати цим спільнотам необхідну підтримку.

Літургійний спомин, який відзначається 21 листопада, зосереджений на Діві Марії, яку батьки Йоаким і Анна привели до Єрусалимського храму, вказує на Її приналежність Богові, храмом Якого Марія стала в момент втілення. І в цій радикальній пожертві Її життя Церква розпізнає ідеал богопосвяченого життя, зокрема, затворницького. Й у цей день Церква заохочує до молитви за всіх тих чоловіків і жінок, які все своє життя присвятили молитві за нас.