Папа здійснив мрію хворої дівчинки
  • Срд, 06/04/2016 - 22:41

Надзвичайно зворушлива подія відбулася сьогодні на загальній аудієнції. Папа Франциск зустрівся з п'ятирічною Ліз Майєрс, дівчинкою з США, яка через рідкісне генетичне захворювання незабаром повністю втратить зір і слух. Вона розповіла батькам, що її найбільша мрія, поки бачить і чує, є візит до Ватикану і зустріч з Папою. Сьогодні це бажання здійснилося.

Папа Франциск поклав долоню на очі хворої і, благословляючи її, хвильку молився. Потім, сам помітно зворушений, розмовляв з дівчинкою і її прийомними батьками. Ліза подарувала Папі коробку з шматком метеорита, який впав в Огайо. Папа запевнив, що буде пам'ятати про неї та її найближчих у щоденній молитві.

«Ми пережили величезний мир і велику радість», – сказала після аудієнції мама дівчинки. Вона наголосила, що зустріч Папи Франциска з її дочкою нагадала світу про багатьох інших дітей, які страждають від рідкісних генетичних захворювань.

Приїзд Лізи з батьками з Огайо в Сполучених Штатах до Риму став можливим завдяки солідарності багатьох людей доброї волі в усьому світі. Турецькі авіалінії подарували їм квитки, а італійська організація UNITALSI, що займається транспортуванням хворих до марійних святинь, організувала їхнє перебування. Голова організації заявив, що це був невеликий жест близькості до тих, що страждають, в Році Милосердя.