Папа зникає з Твіттеру
  • Втр, 19/02/2013 - 14:06

28 лютого разом із закінченням Понтифікату Бенедикта XVI буде закритий і його профіль в мережі Твіттер. Від грудня понад 2 мільйони людей читали на цьому профілі короткі тези і фрагменти з папських промов.

Найновіший канал комунікації з вірними, який відкрив Ватикан, треба закрити у зв’язку із початком періоду Sede vacante. Це чергова новина, пов’язана із відставкою Папи, яка раніше не мала прецеденту. Хоча сам Бенедикт XVI, як раніше пояснювали, не користується своїм профілем особисто і не розміщує на ньому повідомлення, цей профіль Pontifex пов’язаний із особою Папи, а тому не може бути активним після його відходу. Таке пояснення дають у Ватикані.

За останні дні, після оголошення про відставку Бенедикта XVI, на профілі Папи з’явилися нові «твіти». Більшість їх стосується Великого Посту. Їх читають люди на всіх континентах, серед них 1,5 мільйона англійською мовою, 330 тисяч італійською і 35 тисяч польською. Нові повідомлення не з'являються після початку реколекцій, що стартували для Римської Курії в неділю ввечері й закінчаться в суботу.

Після цього треба очікувати на прощальний «твіт» від Папи перед його відльотом до Кастель Гандольфо.

Цим суспільним порталом користуються також деякі кардинали, які в березні будуть брати участь у конклаві. Уперше до заборон, що стосуються цілковитої ізоляції кардиналів-електорів від зовнішнього світу, буде додана ще одна: заборона користуватись Твіттером.

Наступний Папа вирішить чи переймати йому ще й цю віртуальну спадщину, яку залишає Йозеф Ратцінгер.

За матеріалами wiara.pl