Папа зустрінеться із батьком теології визволення
  • Втр, 10/09/2013 - 00:26

На цьому тижні Папа Францсик зустрінеться із одним з найвідоміших теологів визволення, 85-річним Густаво Гутієррезом з Перу. Про це 9 вересня повідомили італійські ЗМІ, посилаючись на префекта Конгрегації науки віри, Архиєпископа Герхарда Людвіга Мюллера.

Відповідно до поданої інформації, про зустріч Папи з Гутієррезом Архиєпископ Мюллер говорив 8 вересня в Мантуї, де вони обоє презентували італійське видання спільної книги «На стороні убогих. Теологія визволення», опублікованій в 2004 році.

Отець Гутієррез навчався в Левені і Ліоні, де пізніше, в 1985 році, захистив докторську працю. Після прийняття священичих свячень у 1959 році в Лімі впродовж багатьох років працював душпастирем у вбогих районах столиці Перу.  Пізніше вступив до чину домініканців.

Перуанського теолога вважають правдивим «батьком теології визволення». Його книжка 1971 року під назвою «Teologia de la liberacion» (Теологія визволення) дала назву цілому рухові, який зараз відомий далеко поза межами латинської Америки.

На відміну від інших відомих теологів визволення, особливо бразильця Леонардо Боффа, о. Гутієррез ніколи не вступав у серйозний конфлікт із Ватиканом, хоча його твори були темою дискусій в Апостольській Столиці. З Архиєпископом Мюллером вони товаришують впродовж багатьох років.

За матеріалами wiara.pl