Папа зустрінеться з італійськими харизматами
  • Птн, 03/07/2015 - 12:36

Зустріччю з Папою Франциском на площі святого Петра у Ватикані, яка розпочнеться 3 липня о 18-ій годині римського часу і пройде під гаслом «Шляхи єдності й миру. Голоси в молитві за сучасних мучеників і духовний екуменізм», буде започаткований 38-ий італійський Конгрес Руху Віднови у Святому Дусі.

У суботу 4 липня місцем зустрічі учасників Віднови у Святому Дусі, Католицького харизматичного руху, буде олімпійський стадіон у Римі.

Пригадаємо, що Віднова у Святому Дусі – рух в Католицькій Церкві, який виник після Другого Ватиканського Собору під натхненням протестантських харизматичних спільнот. Характерною рисою молитовних зустрічей є адорація, молитва прославлення, молитва іншими мовами, свідчення, спів, діалог. Харизматичний католицкий рух поширений у 204 країнах світу, серед яких і в Україні. В Італії цей церковний рух понад 200 тисяч учасників – мирян, богопосвячених осіб та священиків – об’єднаних у понад 1900 групах та спільнотах. Він здійснює свою діяльність у єдності з Міжнародним Служінням Католицької Харизматичної Віднови – організацією Папського права, яка опікується католицькою харизматичною відновою в усьому світі.