Папа зустрівся із священиком із міських нетрів Буенос-Айреса
  • Нед, 25/08/2013 - 11:04

24 серпня папа Франциск прийняв на аудієнції аргентинського священика о. Жозе Марія де Пауло, відомого також як о. Пепе. О. де Пауло є давнім другом Святішого Отця. Вони разом працювали в найбідніших районах Буенос-Айреса, несучи Євангеліє місцевим жителям і допомагаючи у вирішенні нагальних проблем цієї, часто маргіналізованої, частини аргентинського суспільства. Вже протягом останніх шести місяців о. де Пауло проживає в тридцяти кілометрах від Буенос-Айреса в Ла Каркова.

На аудієнцію священик прибув з великою валізою, повною подарунків, які зібрала Папі його паства: прохання про молитву в наміренні доброго здоров'я, гарної роботи і вирішення сімейних проблем, вервиці, які віруючі попросили Папу благословити, книги про Франциска і для Франциска, листівки та листи. О. Пауло передав Святішому Отцеві лист від молодої пари, яку останній знав ще будучи Архиєпископом Буенос-Айреса і яким колись омив ноги під час літургії Великого четверга.

Серед подарунків, був також один провокаційний – футболка клубу "Атлетіко Уракан", головного суперника улюбленої команди Папи "Сан-Лоренцо". О. Пауло розповів, що керівництво "Атлетіко Уракан" попросило передати разом з футболкою добрі побажання Понтифіку і нагадати про спортивний дух змагання.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va