Папа зустрівся з членами Об'єднаних біблійних товариств
  • Втр, 30/09/2014 - 11:24

Допомагати краще пізнати Святе Письмо, особливо простим людям, закликав Папа Франциск членів Об'єднаних біблійних товариств, яких прийняв на аудієнції у Ватикані 29 вересня 2014 року. Святіший Отець отримав у подарунок новий міжконфесійний переклад Біблії італійською мовою. Ділячись своїм особистим досвідом, Папа сказав, що аналогічний аргентинський переклад, зроблений спільно протестантами і католиками, приніс велику користь: його добре розуміють прості люди, бо його мова "справжня і близька до народу". "Перед місіями, які ми проводили в парафіях Буенос-Айреса, я завжди йшов у Біблійне товариство, щоб придбати ці видання. Мені робили чудову знижку! Потім ми роздавали ці Біблії людям і вони їх розуміли. Розуміли!", - наголосив Папа.

Франциск зазначив, що міжконфесійне видання Біблії - дуже важлива ініціатива, особливо, якщо подумати про кількість розділів, що виникли з причини дебатів навколо Святого Письма. Цей проект, на думку Папи, є внеском у перемогу взаємної довіри над підозрілістю.

Святіший Отець побажав, щоб результатом діяльності Об'єднаних біблійних товариств користувалося багато людей, оскільки "незнання Святого Письма, є незнанням Христа".