Папа зустрівся з членами Ради з економічних питань
  • Птн, 02/05/2014 - 19:55

2 травня 2014 Папа Франциск прийняв на аудієнції членів Ради з економічних питань - нової структури Апостольського Престолу, заснованої Святішим Отцем 24 лютого 2014р.

Вони зібралися у Ватикані на свою першу зустріч, щоб обговорити статус і план діяльності на найближчий час. Звертаючись до присутніх єрархів і світських експертів, Франциск нагадав, що заснування Ради є відображенням усвідомлення Церквою своєї відповідальності за уважне збереження та управління майном у світлі місії євангелізації та особливої уваги до знедолених. "Ми не повинні сходити з цього шляху", - сказав Папа і закликав сприяти прозорості та ефективності.

"Апостольський Престіл відчуває себе покликаним почати цю місію, особливо враховуючи свою відповідальність перед Вселенською Церквою", - зазначив понтифік. Він підкреслив, що зміни в Римській курії повинні сприяти її кращому служінню Церкві та місії Наступника св.Петра.

За словами Святішого Отця, мова йде про "нелегкий шлях", який вимагає "сміливості і рішучості", а також формування "нової ментальності євангельського служіння" на рівні структур Ватикану. Він побажав, щоб Рада з економічних питань виконувала значну роль в процесі реформування Римської курії, стежила за управлінням в економічній та фінансовій діяльності, виконувала свою роботу в тісній співпраці з Секретаріатом з економічних питань, також нещодавно створеним Понтифіком.

Святіший Отець звернув увагу на те, що Рада з економічних питань представляє всю Католицьку Церкву: в неї входять вісім кардиналів і сім світських експертів з різних частин світу. Одночасно він підкреслив важливість присутності мирян в цій установі. "Миряни є повноправними членами нової Ради - не членами другого класу", - зазначив понтифік.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va