Папа зустрівся з головою уряду Іспанії
  • Втр, 16/04/2013 - 19:14
Папа зустрівся з головою уряду Іспанії

15 квітня 2013 року Святіший Отець прийняв на аудієнції Маріано Рахой Брея, голову іспанського уряду. Політика, після зустрічі з Папою Франциском, прийняв також кардинал Держсекретар Тарчізіо Бертоне. Під час зустрічі відбувся обмін думками щодо складної світової фінансово-економічної ситуації, яка торкнулася  Іспанії та інші європейські країни, і призвела до серйозної кризи зайнятості, що вдарила насамперед по багатьох родинах та молоді.

Понтифік і кардинал Бертоне висловили близькість Церкви до тих, кого торкнулася криза, і відзначили велику роботу, яку проводить "Caritas" та інші церковні благодійні організацій на користь найбільш потребуючих.

Була порушена тема політико-інституційного клімату в Іспанії. У цьому контексті була визнана необхідність діалогу в суспільстві між усіма його складовими, на основі взаємної поваги і з урахуванням таких цінностей, як справедливість і солідарність, в прагненні до загального блага. Увагу було звернуто на хороші двосторонні відносини між Святим Престолом та Іспанією з питань, які становлять інтерес і є актуальними для Церкви в країні. Зокрема, мова йшла про інститут шлюбу і сім'ї, а також важливість релігійної освіти. Була порушена тема міжнародної ситуації з особливою увагою у Латинській Америці.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va