Папа зустрівся з італійським режисером Франко Дзеффіреллі
  • Пон, 21/03/2016 - 09:03

Папа Франциск прийняв на приватній аудієнції у Ватикані видатного італійського художника, режисера театру і кіно, продюсера, сценариста, Франко Дзеффіреллі.

«Це була дуже сердечна зустріч. Ми поговорили, як старі друзі, я в захваті від нього. Ця зустріч – величезний подарунок у житті», – наводить видання слова італійського режисера.

Відзначається, що в ході зустрічі Дзеффіреллі підніс у дар Папі Римському свою книгу «Франциск» («Francesco»), засновану на фотографіях з його легендарного фільму «Брат Сонце, сестра Місяць» («Fratello Sole Sorella Luna»). «Брат Сонце, сестра Місяць» – стрічка Дзеффіреллі 1972 року, що оповідає про життя святого Франциска Ассізького.

«Папа справив на мене глибоке враження, що він – втілення сутності францисканського духу, який допоможе відродити всі наші надії», – поділився режисер вже після зустрічі.

Франко Дзеффіреллі – італійський художник, режисер театру і кіно, продюсер, сценарист. Серед знакових робіт режисера такі фільми як «Приборкання норовливої» (1967) з Елізабет Тейлор у головній ролі, «Ромео і Джульєтта» (1968), «Нескінченна любов» (1981), «Молодий Тосканіні» (1988), «Гамлет» (1990), «Джен Ейр» (1995), «Каллас назавжди» (2002), в якому роль видатної грецької співачки виконала Фанні Ардан, і багато інших. Дзеффіреллі двічі номінувався на премію «Оскар», отримав премію BAFTA, п'ять разів – премію Давида ді Донателло, двічі – премію «Еммі».

Франко Дзеффіреллі є володарем не тільки творчих нагород, але і державних титулів: в листопаді 2004 року режисер офіційно отримав титул лицаря ордена Британської імперії, присвоєний йому англійською королевою за численні театральні вистави, які він поставив на лондонській сцені. У цьому ж році італійський режисер став одним з перших володарів спільної нагороди президента Росії і прем'єр-міністра Італії як видатний діяч культури.