Папа зустрівся з карабінерами, які охороняють ватиканський округ
  • Пон, 29/02/2016 - 18:47

Папа Франциск у понеділок висловив вдячність членам бригади карабінерів, яка обслуговує район Ватикану у Римі.

Карабінери - це військова поліція Італії, і служить як військовим, так і цивільному населенню. Це одна з двох головних національних поліцейських сил нації, другою є  - "Polizia ді Stato".

Папа Франциск подякував їм за "ефективну співпрацю" з компетентними органами Святійшого Престолу, щоби забезпечити "гладкий хід" Святого року, і підкреслив їх терпіння і професіоналізм у роботі з паломниками і туристами, багато з яких є літніми людьми.

"Священний Рік милосердя відкриває перед усіма нами можливість бути відновленими, починаючи з внутрішнього очищення, яке знаходить своє відображення в тому, як ми відповідаємо за свої вчинки і виконуємо свої повсякденні обов'язки", - сказав Франциск.

"Цей духовний вимір Ювілею штовхає кожного з нас запитати себе про наші справжні зобов′язання у відповідь на вимогу вірності до Євангелія, до якого Господь закликає нас відповідно до нашої ролі у житті", - продовжив він.

Він нагадав їм, щоб, виконуючи свою роботу, вони використовували вчення Ісуса - як свого провідника, і пам'ятали, що "кожна людина уподобана Богом, і є Його творінням і заслуговує на визнання і повагу".