Папа зустрівся з Католикосом-Патріархом Ассирійської Церкви Сходу
  • Чтв, 02/10/2014 - 15:51

Жодні релігійні, політичні чи економічні причини не можуть виправдати того, що відбувається з сотнями тисяч чоловіків, жінок і невинних дітей на Близькому Сході, зазначив Папа Франциск під час зустрічі з Католикосом-Патріархом Ассирійської Церкви Сходу Мар Динхом IV Хананієм. Папа Франциск прийняв іракського єрарха на аудієнції у Ватикані 2 жовтня 2014 року.

Насамперед Папа висловив солідарність із християнами і представниками інших релігійних меншин Близького Сходу, особливо Іраку і Сирії. «Скільки наших братів і сестер страждають щодня від переслідування! Коли тільки подумаємо про їхні терпіння, відразу незважаємо на обрядові чи конфесійні відмінності: в них присутнє Тіло Христа, якому й сьогодні наносяться рани, удари, приниження», – сказав Папа. Він запевнив лідера Ассирійської Церкви Сходу у своїй прихильності щодо екуменічного шляху, поглиблення дружби і єдності, а також у молитві за працю спільної змішаної комісії з богословського діалогу.

Ассирійська Церква Сходу, відома також як Несторіанська або Персидська Церква, виникла серед арамейськомовного населення Месопотамії в I столітті. Вона належить до сирійської традиції східного християнства. Кількість її вірних становить близько 200-400 тисяч осіб, що проживають переважно в Іраку, Сирії, Ірані, США, Вірменії, Швеції та інших країнах.