Папа зустрівся з керівництвом Ради Єпископських Конференцій Європи
  • Пон, 13/05/2013 - 11:26

Релігійна свобода, екуменізм, етико-соціальні проблеми на європейському континенті були в центрі розмови Папи Франциска з керівництвом Ради Єпископських Конференцій Європи.

 

10 травня у Ватикані тривала перша зустріч Папи з членами цієї церковної структури. На прес-конференції, яка відбулвся на Ватиканському радіо, за її підсумками голова Ради угорський кардинал Петер Ердо зізнався, що Папа звернув особливу увагу на тему взаємин з іншими християнськими конфесіями. Згідно з   єрархом, Понтифік наголосив, що "існує потреба у сприянні взаємному зближенню". Інша тема, яку  порушили під час зустрічі – проблема релігійної свободи на континенті. Кардинал Ердо зазначив, що християнофобія вже не є тільки проявом релігійної нетерпимості в Європі й звернув увагу на спроби деяких європейських судів заборонити обряд обрізання або продаж кошерного м'яса.

Не залишився без уваги і конфлікт у Сирії і переслідування християн на Близькому Сході. Кардинал Ердо нагадав, що Рада Єпископських Конференцій Європи звернулася зі словами підтримки до християн, які живуть у регіоні, а також із закликом до звільнення двох православних митрополитів, викрадених у сирійському Алеппо. На думку  угорського кардинала, деякі єпископи є в надзвичайно складній ситуації і на території самої Європи; йдеться про Боснію та Герцеговину, де в деяких регіонах залишилося лише близько 5% християнського населення, а ті, що колись покинули країну, не мають можливості повернутися сюди. «Наш обов'язок полягає в тому, щоб нагадувати, говорити, писати про існування цієї великої несправедливості", – зазначив він.

Кардинал Ердо високо оцінив мобілізацію християн у Франції перед прийняттям законів, спрямованих на руйнування інституту сім'ї. "Церква підтримує це пробудження совісті", – зазначив він.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va