Папа зустрівся з королем Лесото
  • Пон, 07/10/2013 - 19:04

7 жовтня 2013 Папа Франциск прийняв на аудієнції в Апостольському палаці короля південноафриканського Королівства Лесото Летсіє III, який потім зустрівся з кардиналом Держсекретарем Тарчізіо Бертоне.

У ході переговорів було відзначено добрі відносини між Святим Престолом і Королівством Лесото і важливість релігійної свободи для сприяння позитивній співпраці між державою і Церквою. У зв'язку з цим, був високо оцінений пріоритет, який надається монархом і урядом африканської країни розвитку сфери охорони здоров'я та освіти.

Учасники зустрічі обговорили деякі теми етично -соціального характеру, в тому числі питання сім'ї, а також політичну та економічну ситуацію в регіоні.

Святий Престол і Королівство Лесото підтримують дипломатичні відносини з 1967р. Резиденція Апостольського нунція знаходиться на території сусідньої ПАР.

Історія католицтва на території цієї держави налічує трохи більше 150 років. Перші місіонери прибули на територію Лесото в 1862 р. У 1931 р. став священиком перший місцевий священик, а в 1988 році королівство відвідав Іван Павло II.

На сьогоднішній день тут діє близько 90 парафій, працює 150 священнослужителів, існує більше 600 католицьких навчальних закладів та близько 100 благодійних центрів. Населення Лесото становить близько 2 млн. чоловік, близько половини з яких – католики.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va