Папа зустрівся з працівниками та пацієнтами клініки "Bambino Gesù"
  • Пон, 18/11/2019 - 16:17

Папа прийняв на аудієнції керівництво, персонал, волонтерів ватиканської педіатричної лікарні "Bambino Gesù", а також близько 200 маленьких пацієнтів і членів їх сімей.
Зустріч відбулася 16 листопада 2019 року в ватиканському Залі Павла VI. Вона була приурочена до 150-річчя медичного закладу, який сьогодні є однією з кращих дитячих клінік в світі.

Папа подякував представникам лікарні за прийняття хворих дітей з різних країн світу. "Я знаю, що це вимагає великих економічних ресурсів і тому дякую всім, хто з щедрістю підтримує пожертвами Фонд "Bambino Gesù"", - додав він.

Папа побажав, щоб міжнародні структури сприяли існуванню медичних коридорів, поки кожна країна не матиме можливості самостійно відповідати на фундаментальні потреби в сфері охорони здоров'я.

Звертаючись до лікарів, Папа закликав їх служити хворим за допомогою дару, який вони отримали. Він спонукав продовжувати наукові дослідження, особливо відзначивши досягнення клініки в області діагностики рідкісних захворювань і лікуванні важких патологій. 

"Захоплююся вашими пристрастю і ентузіазмом, які вкладаєте в вашу роботу, пов'язану з лікуванням і дослідженнями. Хотів би, щоб ви ніколи не втрачали здатності помічати страждаючий вигляд дитини за звичайним аналізом, який потрібно зробити, і чути плач батьків також всередині ваших лабораторій. Нехай таємниця дитячих страждань не перестає говорити з вашою совістю і мотивувати вашу людську і професійну діяльність", - побажав Папа.

В кінці аудієнції Франциск закликав співробітників ватиканської лікарні допомагати його маленьким пацієнтам відчувати ласкаву і втішну присутність Ісуса, а також завжди пам'ятати слова Христа: "Те, що ви зробили одному з моїх братів найменших, ви мені зробили».