Папа зустрівся з учнями та викладачами з Токіо
  • Чтв, 22/08/2013 - 00:18

21 серпня Папа Франциск зустрівся з групою учнів та викладачів японського коледжу "Seibu Gauken Bunri Junior High School", які прибули на екскурсію в Рим з Токіо. У зустрічі зі Святішим Отцем взяли участь 215 учнів і 15 їхніх вчителів. Понтифік вітав гостей у дворі св. Дамаса Апостольського палацу у Ватикані. Під час зустрічі він звернувся до них з коротким, імпровізованим привітанням. Папа побажав, щоб подорож японських учнів "була плідною, тому що знайомство із іншими людьми та культурами йде нам на користь - дозволяє зростати". "І чому так відбувається? Тому що, коли ми ізольовані в самих собі, маємо тільки те, що маємо, і не можемо зростати культурно. А коли йдемо шукати інших людей, інші культури, способи мислення, релігії, то виходимо поза самих себе і починаємо цю чудову подорож, яка називається діалогом", - наголосив Папа.

Святіший Отець зазначив, що діалог є важливим для того, щоб людина ставала дорослою, солідною, оскільки порівняння з іншими людьми, культурами і навіть "здорове порівняння з іншими релігіями, дозволяє зростати і дорослішати".

За словами Понтифіка, щоб діалог не перетворювався у суперечку, слід бути смиренним. Він пояснив, що смиренність - це "здатність сприймати інших людей і культури в спокої". "Здатність задавати розумні питання: "Чому ти думаєш так? Чому ця культура робить так? ". Треба слухати інших, а потім говорити. Спочатку слухати, а потім говорити. Це смирення ", - сказав Папа.

Святіший Отець також наголосив, що не може бути миру без діалогу. "Усі війни, змагання, всі проблеми, які не вирішуються, які ми зустрічаємо, виникають через відсутність діалогу. Якщо виникає проблема, діалог принесе мир", - зазначив він.

На прощання Папа побажав молодим гостям з Японії хорошого перебування в Римі та поспілкувався з деякими дітьми особисто.

За матеріалами be.radiovaticana.va