Папа звернувся до аргентинців з відео-посланням
  • Срд, 07/08/2013 - 13:38

Святіший Отець звернувся з відео-посланням до своїх співвітчизників, зібраних у санктуарії св. Каєтана, розташованому в одному з периферійних районів Буенос-Айреса. Папа Франциск підняв тему цьогорічного святкування "З Ісусом і св. Каєтаном йдемо на зустріч з найбільш потребуючими ", і запросив вірних не забувати про осіб, які потребують допомоги. Папа закликав "подати їм руку", "дивитися на них з любов'ю", "розділяти їх біль, тривоги і проблеми". "Але головне, не дивитися на них здалеку чи допомагати їм здалеку", - зауважив Папа і додав, що треба зустрічатися з такими людьми, адже в цьому сенс послання Христа - йти на зустріч з тими, хто цього потребує. Він запросив "дивитися в очі" тим, кому даємо милостиню.

"Ісус вчить нас насамперед зустрічатися, і, зустрічаючись, допомагати", - нагадав Папа і запросив формувати "культуру зустрічі", особливо в контексті "сімейних негараздів", "проблем у середовищі", "неприємностей на роботі". На переконання Папи, не треба боятися зустрічатися з тими, хто потребує нас, "хто переживає погані часи", гірші за наші. "Завжди є хтось, кому зараз гірше!", - підкреслив Святіший Отець і додав, що саме з цією людиною християнин повинен зустрітися. Він запросив аргентинців шукати тих нужденних, і не залишати їх самотніми. "Іди, щоб допомогти їм, все інше буде зроблено Ісусом, все зробить Святий Дух", - закликав аргентинських вірних Франциск і додав, що "зустріч примножує здатність любити".

Св. Каєтан є патроном Аргентини. Щороку 7 серпня, в день пам'яті смерті святого, тисячі аргентинців зустрічаються в його санктуарії в Буенос-Айресі. Головну св. Літургію в цей день протягом правління Архиєпархією очолював кардинал Бергольо, теперішній Папа Франциск.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va