Папа Франциск закликав до миру, діалогу та примирення в Єгипті
  • Чтв, 15/08/2013 - 18:11

Після Святої Меси, відслуженої з нагоди урочистості Внебовзяття Пресвятої Богородиці з вірними та парафіяльною громадою в Кастель Ґандольфо поблизу Риму, перед проказування молитви «Ангел Господній» Папа Франциск вказав, що шлях Марії до Неба розпочався із слова «так!», відповідаючи в Назареті на слова Небесного Посланця, який звістив Їй Божу волю щодо Неї. «Кожне «так», сказане Богові, – сказав Єпископ Риму, – це крок до Неба, до вічного життя. Саме цього хоче Господь: щоб усі Його діти мали життя в повноті! Бог бажає бачити нас усіх із Собою, в Його домі!»

Вселенський Архиєрей використав нагоду, щоб запевнити молитви за жертви сутичок у Єгипті. Папа молиться за жертви та їхніх рідних, за поранених і за всіх страждаючих. «Помолімось разом за мир, діалог, примирення в тій улюбленій країні та в усьому світі! – закликав Святіший Отець. – Маріє, Царице Миру, молись за нас!»

Папа Франциск нагадав про 25-ту річницю Апостольського Послання блаженного Папи Івана Павла ІІ «Гідність жінки» (Mulieris dignitatem) про гідність і покликання жінки, наголошуючи на великій і важливій ролі жінки в Церкві.

Перед Святою Месою в Кастель Ґандольфо Святіший Отець відвідав розташований в Альбано кляузуровий (затворницький) монастир Сестер Кларисок, а перед від’їздом до Ватикану – парафіяльний храм Святого Томи з Вілланови.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va