Папі подарували новий «папамобіль» і електричний велосипед
  • Птн, 05/07/2013 - 02:32

Папа Франциск отримав 3 липня ключі від «папамобіля», який буде використовувати під час Всесвітніх Днів Молоді наприкінці липня в Ріо-де-Жанейро. Святішому Отцю їх символічно передав генеральний директор фірми Daimler-Benz, Дітер Зетше.

До того ж, Папа отримав у подарунок білий електричний велосипед, який викликав у Франциска зацікавлення і який коштує близько 3 тис. євро.

Під час розмови з Папою, як повідомляють в офісі фірми, глава Daimler-Benz наголосив, що її співробітники пишаються, що можуть продовжити традицію, за якою вони дарують транспортні засоби Папі. Він також розповів про внесок компанії в охорону довкілля, безпеку водіння, а також соціальні ініціативи в країнах, які співпрацюють з його фірмою.

Daimler-Benz співпрацює з Ватиканом з 1930 року. Саме тоді Папі Пію XI (1922−1939) вперше подарували авто Nürburg 460 Pullman, а згодом й Іванові XXIII (1958−1963) передали Mercedes 300D-Automatik, Павлові VI (1963−1978) пожертвували два авто Mercedes 600 Landaulet Pullmann і 300 SEL. Від 1980 року компанія передавала автомобілі позашляхового класу G, які дістали назву «папамобіль», для Івана Павла II, щоб він міг їхати площею Святого Петра, а пізніше і моделі M-класу, які використовував Бенедикт XVI. Усі подаровані раніше «папамобілі» зараз на експозиції у двох музеях: Ватиканському і Музеї Mercedes-Benz у Штутгарті.

Для Папи Івана Павла II під час зарубіжних поїздок у перші роки його понтифікату до замаху 13 травня 1981року транспортні засоби надавали країни, в які Папа прибував з візитом.

За матеріалами: wiara.pl