Папірус з «Євангелієм про дружину Ісуса» – сучасна підробка, – експерт
  • Чтв, 27/09/2012 - 00:00

Англійський дослідник Нового Завіту заявив, що має докази того, що фрагмент папірусу, який містить інформацію про те, що Ісус Христос був одружений, є сучасною підробкою. Професор Френсіс Ватсон з Даремського університету зазначив, що цей фрагмент папірусу, що викликав сенсацію у всьому світі, був всього лише складений із менших фрагментів.

За словами професора, усі частини речень, що містяться на клаптику папірусу, були скопійовані, подекуди із невеликими змінами, із друкованої версії Євангелія від Томи.

Нагадаємо, що нещодавно професор Гарвардського університету Карен Кінг викликала світову сенсацію, заявивши, що знайшла фрагмент Євангелія коптською мовою, в якому Ісус говорить про свою дружину. Ця «знахідка» встигла викликати хвилю дебатів між сучасними науковцями, однак професор Ватсон вважає, що його докази зможуть поставити крапку в цьому питанні.

«Я вважаю, що мені вдалося знайти незаперечні докази», – зазначив він. – «Я був би дуже здивований, якби виявилось, що цей папірус не є сучасною підробкою, хоча цілком допускаю, що її могли зробити ще у четвертому столітті».

За словами професора Ватсона, автором цього папірусу була особа, для якої коптська мова не є рідною. Він вважає, що в цьому фрагменті чітко видно вплив сучасних друкованих книжок.

За матеріалами The Guardian