Папська Академія Наук проведе семінар про клітинну біологію
  • Нед, 22/10/2017 - 13:12

Від 23 до 24 жовтня 2017 року у Ватикані відбуватиметься Семінар на тему «Клітинна біологія й генетика», організований Папською Академією Наук та Академією Наук Латинської Америки, що має на меті висвітлити новітні відкриття у сфері клітинної біології. Наукові сесії об'єднають фахівців у сферах мембранної біології, генетики, сигнальної системи клітин, нейробіології та біомедичного застосування клітинної біології, що обговорюватимуть також шляхи подолання основних проблем наукових досліджень в Латинській Америці.

В інформативному буклеті семінару зазначається, що Латинська Америка – це величезний континент, який в останні десятиріччя досягнув великих успіхів у науці, але це не виключає існування невдач та структурних проблем. Наука має важливі наслідки для освіти, виробництва продовольства, біомедицини та сприяння суспільному поступові. Латинська Америка має багаторічну історію важливих досягнень у сфері біології. Два місцеві науковці, Бернардо Хоссей та Луїс Лелур, отримали Нобелівську премію за дослідження, проведені в цьому регіоні.

Теми обговорення семінару включатимуть наукову співпрацю, обмін студентами та дослідниками, спільні зусилля для створення інфраструктури. Результати цих обговорень будуть надіслані урядам країн, академіям наук та науковим товариствами в Латинській Америці.

Академія наук Латинської Америки була створена групою наукових дослідників у 1982 році при Папській Академії Наук, щоб вшанувати пам'ять Сімона Болівара, лідера боротьби за незалежність іспанських колоній Південної Америки ХІХ сторіччя. Цьогорічний семінар має на меті також проаналізувати 35-річну співпрацю між двома інституціями та надати нового імпульсу для подальшого будування мостів у науковому середовищі континенту.

Завдання Академії наук Латинської Америки полягає в тому, щоб сприяти розвитку таких наук, як фізика, хімія, математика та природничі науки та їх застосування в інтересах розвитку людини, культурної та соціальної інтеграції країн Латинської Америки і Карибського басейну. В даний час вона нараховує понад 200 членів з Аргентини, Бразилії, Колумбії, Коста-Ріки, Куби, Чилі, Еквадору, Гватемали, Гондурасу, Мексики, Панами, Перу, Уругваю і Венесуели. Академія також має членів-кореспондентів з Німеччини, США та Франції.