Папська академія соціальних наук: треба нанести удар по сучасному рабству
  • Птн, 24/04/2015 - 15:49

Людство повинно робити набагато більше, щоб зупинити розвиток рабства і торгівлі людьми в сучасному світі.

Такі висновки засідання Папської академії соціальних наук, присвяченого боротьбі з торгівлею людьми, що відбулося у Ватикані 17-21 квітня. Академіки закликали до якнайшвидшого створення світового агентства, яке могло б притягати до відповідальності держави, що порушують підписані ними раніше протоколи у цій галузі.

За словами голови Академії Маргарет Арчер, також потрібно нанести удар по тих, хто отримує вигоду з рабства, починаючи від компаній, і закінчуючи на клієнтах повій. Також потрібно повсюдно ввести сертифікати, які б підтверджували, що дана фірма не використовує рабської або примусової праці.

Учасники пленарного засідання визнали, що просвітницька робота необхідна для формування в людях здорової підозрілості: якщо хтось пропонує дуже дешеві продукт або послугу, то, ймовірно, використовує рабську працю.

18 квітня, зустрічаючись у Ватикані з членами Академії, Папа Франциск зазначив, що "на жаль, у світовій економічній системі, де домінує прибуток, були розроблені нові форми рабства в деяких відносинах гірші і більш нелюдські, ніж у минулому". Він закликав боротися з ними. А цю боротьбу почати з визнання, що в твоєму місті, регіоні або країні існує ця трагедія.

Папа закликав привести винних у розширенні сучасного рабства до відповідальності і допомагати жертвам в реабілітації. Папська академія соціальних наук повинна зіграти в цьому процесі інформаційну роль, звертаючи увагу на серйозність явища.