Папська академія «За життя»: вчення Церкви щодо контрацепції не змінилось
  • Пон, 25/07/2022 - 11:27

Др. Моніка Лопез Барахона, член Ради директорів Папської академії «За життя», пояснила, що нещодавня публікація книги академії не вносить змін до біоетичного вчення Церкви, пише CNA.

«Неправдою є те, що Вчительський Уряд Церкви змінив моральні критерії щодо певних біоетичних питань; більше того, у Ватикані навіть не розпочинали процес перегляду цих справ», - наголосила п. Лопез у заяві, виданій у вигляді інтерв’ю.

«Видана книжка в жодному разі не є офіційною декларацією Папської академії, а тим більше не означає змін Учительського Уряду Церкви, яке, як добре знаємо, передається через папські енцикліки, інструкції Дикастерії доктрини віри та чіткі заяви магістеріуму»,- сказала вона.

«Теологічна етика життя: Писання, традиція і практичні виклики» - це книжка на 528 сторінок, що містить промови, виголошені під час семінару, організованого Папською академією «За життя» восени 2021 р. Як написав у вступі до книги глава Академії, Архиєпископ Вінченцо Палья, основною метою публікації  є «представлення зміни парадигми». Ця зміна має полягати на пов’язуванні із теологічною етикою життя, а конкретно на ближчому запозиченні з філософії і її методів та із природничих наук. Видання цієї книги спричинило дискусії та замішання.