Папська аудієнція для глави італійського єпископату
  • Срд, 01/05/2013 - 14:17

Понад годину тривала приватна зустріч Франциска з кардиналом Анжело Баньяско, главою італійського єпископату. Сторони говорили про ситуацію Церкви в Італії, а також про антропологічні зміни, які відбуваються у світі щодо сприйняття людини і заперечення правдивих вартостей.

 

«Папа слухав з великою увагою, задавав також багато питань. Був зацікавлений ситуацією Церкви в Італії» - розповів після зустрічі італійський кардинал. Сам Папа як єпископ Риму є членом Італійської Єпископської Конференції, але очолює її в любові і спільності. Папа підтвердив, що візьме участь у пленарному засіданні, яке заплановане на 20-24 травня.

 

Папа пригадав кардиналові, в чому полягає правдива місія Церкви: «Він вказав мені на необхідність створення ефективної і прозорої структури управління, так, щоб уникнути непотрібних видатків і витрат. Папа заохотив мене, щоб я з натиском пригадував, що Церква є живим організмом, а не лише бюрократичною машиною, як це часто пробують представити».

 

Травнева зустріч єпископату матиме в певній мірі історичне значення. За рішенням Папи Франциска вперше главу та секретаря конференції вибиратимуть єпископи, а не призначатиме Апостольська Столиця, що було винятком з усіх конференцій по цілому світі.

 

За матеріалами: radiovaticana.va