Папська біблійна комісія роздумує про антропологію: людина без Бога – це вигадка
  • Срд, 11/04/2018 - 17:44

У Ватикані, в Домі Св. Марти, розпочалось засідання Папської біблійної комісії. Провідні екзегети і біблісти вкотре займаються питанням біблійної антропології. Опрацювання цієї теми в минулому вимагало кілька засідань Синоду Єпископів.

Як зазначає о.проф.Генрик Вітчик, для Церкви питання біблійного розуміння людини є основоположним. На цьому потім базується усе її душпастирство. А сьогодні образ людини є здеформований, оскільки її розглядають відірваною від Бога.

«Сьогодні людина живе так, як говорив св. Іван Павло ІІ, наче Бога не існує. І з наших дискусій під час пленарного засідання Папської біблійної комісії випливає, що у світлі Святого Письма говорити про людину без відношення до Бога, Котрий її створив, Котрий її кличе, обдаровує любов’ю, посилає до неї Свого Сина, Котрий остаточно перемінює наше людське смертне тіло у тіло прославлене… так говорити про людину немає змісту, бо це провадить до розмови про буття створіння, яке стоїть найвище в біологічній еволюції. Натомість відкривання того, що говорить об’явлення на тему людини, дозволяє нам бачити найглибший зміст її існування як на землі – як вона повинна виглядати, щоб бути просто щасливим життям і повністю відповідати Божому задуму – так і мати надію щодо того, що в мить смерті нічого не закінчується, а стає лише переходом. Важливо, на якій основі ми базуємо цю впевненість», - сказав в коментарі для Радіо Ватикану о.проф. Вітчик.