Папська біблійна комісія збереться на пленарне засідання
  • Срд, 03/04/2013 - 17:03

Папська біблійна комісія збереться на своє щорічне пленарне засіданні 8 квітня 2013 року. Зустріч, яка триватиме п'ять днів, відбудеться у Домі св. Марти під головуванням Архиєпископа Герхарда Людвіга Мюллера, префекта Конгрегації віровчення і голови комісії. Роботами асамблеї буде керувати о. Клеменс Шток, її генеральний секретар.

Як йдеться у спеціальному повідомленні цієї структури, під час засідання її члени закінчать роздуми та доповіді в межах дослідження натхнення та істини в Біблії. Упродовж декількох років комісія робила зусилля з вивчення цієї теми у різних книгах Святого Письма. Члени комісії вважають, що своєю працею вони зробили внесок у розуміння Слова Божого всіма вірянам і розвиток їхніх особистих взаємин з Богом.

"Тільки в контексті Церкви Святе Письмо можна зрозуміти як справжнє Слово Боже, – про це говорив Бенедикт XVI під час аудієнції учасників пленарного засідання Папської біблійної комісії в квітні 2009 р. Тоді Понтифік звернувся до теми завдання католицької екзегези. Екзегеза не може бути ні звичайною інтелектуальною вправою, ні "індивідуальною науковою працею", але завжди повинна "зіставлятися з живою традицією Церкви, належати до неї і нею підтверджуватися", – говорив Бенедикт XVI. Чотири роки тому Понтифік також висловив упевненість в тому, що "у світі, де наукові дослідження з кожним разом набувають більшого значення, треба, щоб екзегетична наука вийшла на належний рівень".

За матеріалами: radiovaticana.va