Папська біблійна комісія збереться у Ватикані
  • Срд, 30/03/2016 - 18:18

Папська біблійна комісія проведе свою щорічну пленарну асамблею у Ватикані. Вона пройде 4-8 квітня 2016 року в Домі св. Марти під головуванням кардинала Герхарда Людвіга Мюллера, префекта Конгрегації віровчення. Саме керівник цієї дикастерії зазвичай очолює Комісію.

Треба нагадати, що результатом попередніх засідань стала публікація спеціального документу під назвою: "Натхнення і істина в Біблії. Слово, яке приходить від Бога і говорить про Бога для порятунку світу".

На нинішній пленарній сесії будуть підняті актуальні питання, пов'язані з біблійною антропологією. Їм була присвячена і попередня зустріч в 2015 р. Йдеться про те, щоб розглянути теми, які стосуються не тільки віри та ідентичності віруючих, а й людини як такої. Це важливо особливо в даний час, коли існують тенденції і спроби відмовитися від будь-якого морального закону в ім'я помилкової концепції свободи і правди.

Папську біблійну комісію в 1902 р. заснував папа Лев XIII для підтримки біблійних наук і охорони їх розвитку в католицьких колах.