Папське послання до єпископів Танзанії: треба піклуватися про благодійність, справи сім'ї та релігійну свободу
  • Втр, 08/04/2014 - 13:17

Візит ad limina Apostolorum – це можливість зміцнити зв'язок і спілкування між місцевою Церквою і Святим Престолом. Про це нагадав Папа в посланні до єпископів Танзанії, з якими він зустрівся в Апостольському палаці. Він наголосив, що ця Церква обдарована багатьма дарами. На першому місці вражаюча історія місіонерської роботи у всьому регіоні.

«Ґрунтуючись на завзятті та самовідданості перших євангелізаторів, ви повинні постійно пропагувати цей місіонерський наказ, щоб Євангеліє все більше пронизувало кожну апостольську справу і кинуло світло на всі аспекти життя танзанійського суспільства», – пише Святіший Отець.

Папа Франциск висловив вдячність за євангелізаційну працю, що послідовно реалізується в пастирській діяльності на парафіях, в Літургії, в таїнствах, апостольстві освіти, ініціативах у галузі охорони здоров'я, катехизації чи в житті простих вірян. «Це великий виклик, який має народ Божий Танзанії в наш час: дати переконливе свідчення відкуплення людства через любов до Ісуса Христа, Якого досвідчує і приймає спільнота вірян у Церкві» – вказав Папа. Він також наголосив на свідченні людей, залучених до церковної опіки здоров'я, особливо тих, які піклуються про хворих на СНІД, а також тих, хто навчає інших в галузі сексуальної відповідальності та чистоти.

Папа також згадав про величезну роль священиків. Він наголосив на потребі формації як священичої, так і людської, духовної, інтелектуальної та пастирської. Її треба проводити не тільки на семінарі, але у всьому житті. Необхідною для Церкви є роль мирян. Папа Франциск наголосив на величезних зусиллях, пов’язаних з двома важливими подіями: Національним євхаристійним конгресом 2012 року, а також семінаром на закриття Року Віри.

У своєму посланні Святіший Отець багато місця присвятив родині. «Через молитовну підтримку, подружню вірність, моногамію, чистоту і покірне служіння іншому в сім'ях Церква постійно приносить неоціненний внесок у соціальне благо Танзанії, що в поєднанні з апостольством освіти та охорони здоров'я, безсумнівно, сприяє підвищенню стабільності та прогресу у вашій країні», – сказав Папа Франциск.

Папа висловив особливу радість від того, що Танзанія зобов’язалася забезпечувати свободу віросповідання. Завдяки цьому послідовники різних релігій можуть вільно сповідувати свою віру. «Я вдячний вам за ваші невтомні зусилля щодо просування прощення, миру і діалогу, коли провадите свій народ у важких ситуаціях нетерпимості, а іноді й насильства та переслідування. Я закликаю вас також співпрацювати в цьому з державними і громадянським установами, щоб гарантувати дотримання права як необхідного засобу для забезпечення справедливих і мирних соціальних взаємин» – сказав Папа Франциск єпископам Танзанії в посланні наприкінці їхнього візиту ad limina Apostolorum.

За матеріалами: pl.radiovaticana.va