Папське послання на «Ходу за життя» в США: захищати на кожному етапі
  • Суб, 21/01/2023 - 14:57

Через Державного Секретаря кардинала П’єтро Пароліна Папа Франциск висловив підтримку активістам на захист життя в США у контексті 50-ї Ходи на захист життя у Вашингтоні.

Папа Франциск «глибоко вдячний за вірне свідчення, дане прилюдно протягом багатьох років тими, хто підтримує та захищає право на життя найневинніших і найбезпорадніших членів нашого людського роду». Про це читаємо у посланні, яке кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, надіслав від імені Папи Франциска на ім’я Арлінґтонського єпископа Майкла Барбіджа, який очолює Комісію Конференції католицьких єпископів США з питань діяльності на захист життя, з нагоди національного молитовного чування в намірі захисту життя, що ввечері, 19 січня 2023 р., відбувалося в базиліці Непорочного Зачаття у Вашингтоні.

Це чування випереджує Ходу за життя. В п’ятницю, 20 січня, вона відбулася на тему «Наступні кроки: прямуючи до Америки пост-Ро». Досягнувши свого 50-річчя, ініціатива на даному історичному етапі присвячена роздумам над заходами, які потрібні після того, як Верховний Суд у червні минулого року скасував вердикт у справі «Roe vs. Wade», що стверджував про конституційне право на доступ до аборту.

«Будування насправді справедливого суспільства ґрунтується на пошані до священної гідності кожної людської особи та на прийнятті кожної людини як брата чи сестри», – читаємо в папському посланні, яке оприлюднене на сайті єпископату і в якому зазначається, що Святіший Отець молиться за те, щоби Всемогутній Бог зміцнив зусилля всіх, особливо молоді, щоби бути витривалими в захисті людського життя на всіх його етапах, «особливо через відповідні юридичні заходи, видані на кожному рівні суспільства».