Папське вітанням Лицарям Колумба: Залишайтеся лицарями милосердя
  • Чтв, 08/08/2019 - 17:37

Державний Секретар Святого Престолу кардинал П’єтро Паролін надіслав послання від імені Святішого Отця учасникам 137-го Верховного З’їзду Лицарів Колумба, що від 6 до 8 серпня 2019 р. відбувається місті Міннеаполіс (Міннесота, США).

Єдність і милосердя – основні засади Лицарів Милосердя

Пригадуючи тему цьогорічного з’їзду – «Лицарі Колумба: Лицарі єдності» – кардинал Паролін зазначив, що вона відображає ідею, яка стала натхненням для заснування Лицарів Колумба як «братерської асоціації взаємної допомоги й підтримки апостольської місії Церкви». Він додав, що їхній засновник отець Майкл Маꥳвні вважав єдність і діла милосердя основними засадами цієї мирянської організації. Впродовж багатьох років, залишаючись вірними цій ідеї, Лицарі відзначилися своїм служінням сім’ям, бідним та найбільш потребуючим, докладаючи зусилля в розбудову справедливого суспільства та сприяючи поширенню Христового Царства та спасінню душ.

Державний Секретар Святого Престолу наголосив, що в сучасному контексті, позначеному насиллям, несправедливістю та зростаючою поляризацією, свідчення єдності в служінні Євангелію є надзвичайно актуальним і потрібним.

Допомагати Церкві лікувати рани

«Ми всі свідомі того, – зауважив Кардинал Паролін, – що дієвість свідчення Церкви зазнала великої шкоди внаслідок згіршення і недовір’я, викликаних сексуальними зловживаннями щодо неповнолітніх та підходом до цієї проблеми протягом багатьох років». Він додав, що церковна спільнота покликана, у вірності Христові, в чесності й прямоті подивитися у вічі болючій правді і зробити все для того, аби спокутувати провину, відшкодувати збитки і, насамперед, подати руку тим, хто найбільше постраждав.

«Святіший Отець переконаний, – зазначив кардинал Паролін, – що Лицарі Колумба можуть відіграти важливу роль у відновлення церковного життя. Зусилля вашої організації, спрямовані на допомогу потребуючим, на захист життя та підтримку священиків, сьогодні потрібні більше, ніж будь коли для того, аби надихати духовне відновлення, що, з Божою благодаттю, сприятиме загоєнню ран та зміцненню священства в святості та апостольській ревності».

Приклад віри й мудрості для молоді  

Торкаючись теми молоді, кардинал П’єтро Паролін звернув увагу на Постсинодальне напоумлення «Christus Vivit», в якому Папа Франциск говорить про необхідність зміцнювати єдність й солідарність між поколіннями. Багато молодих людей, за словами кардинала, шукають взірці мудрості, зрілої віри й вірності цінностям. «Впродовж багатьох поколінь, – додав він, – молоді чоловіки знаходили в Лицарях Колумба приклади стійкої католицької віри, допомоги бідним і потребуючим та дбання про спільне добро».

Молитва і допомога Лицарів Колумба на Близькому Сході

На завершення Державний Секретар Святого Престолу зазначив, що Папа Франциск щодня згадує у своїх молитвах християн на Близькому Сході та в тих регіонах, де вони зазнають переслідувань. Від його імені кардинал Паролін подякував Лицарям Колумба за великодушність з якою вони відповіли на заклики Папи до молитви та харитативної допомоги цим братам і сестрам у вірі.