Папські ферми можуть стати відкритими для туристів
  • Втр, 05/08/2014 - 23:02

Папські ферми в Кастель-Гандольфо можуть стати відкритими для туристів, розповів Ватиканському радіо директор Папських вілл Освальдо Жанолі. У цьому великому сільськогосподарському комплексі виробляються продукти до столу Святішого Отця і ватиканського супермаркету. Папські ферми знаходяться на самій периферії літньої резиденції римських понтифіків: тут розводяться тварини і бджоли, є красиві поля, оливкові й фруктові дерева. На думку керівництва Папських вілл, цей об'єкт може бути цікавим для туристів, як і сади Барберіні в Кастель-Гандольфо, відкриті для відвідин 1 березня 2014 р.

П'ять останніх місяців продемонстрували великий інтерес з боку туристів і ЗМІ до цього об'єкта, розповів Освальдо Жанолі. На його думку, така увага не випадкова, так як на території папських садів знаходяться унікальні квіткові алеї, дерева і чагарники, площі, скульптури та археологічні об'єкти епохи імператора Доміціана, а також тераси, з яких відкривається чудова панорама на регіон Лаціо, аж до блакитної лінії морського горизонту.

Ще з XVI ст. резиденція в Кастель-Гандольфо, загальна площа якої становить близько 55 гектарів, була місцем літнього відпочинку Первосвящеників, але Папа Франциск відмовив продовжувати цю традицію і вирішив проводити літо у Ватикані. Частина Папських вілл, а саме чудові сади Барберіні, він побажав відкрити для туристів. Їх відвідування можливо тільки в супроводі екскурсовода. Тривалість візиту становить 90 хвилин, а вартість квитка - 26 євро.