Папський Нунцій благословив студентів Медичного Коледжу в Івано-Франківську
  • Втр, 01/09/2015 - 12:45

Вже традиційно напередодні Дня знань 31 серпня в Івано-Франківському базовому медичному коледжі відбулась урочиста посвята першокурсників у студенти. Цьогоріч 300 молодих людей уперше стали студентами одного із найавторитетніших медичних коледжів та училищ України, якому 21 грудня 2014 року виповнилось – 75.

Авторитет закладу в державі підтверджується тим, що за всю історію  складання державних ліцензійних іспиті «Крок М», починаючи з 2001 року, його вихованці не одержали жодної незадовільної оцінки. Такий результат є чи не єдиним в Україні.

Особливістю цьогорічної посвяти у студенти було те, що окрім капелана коледжу о. Йосафата Бойка, Згромадження Воплоченого Слова, який звернувся зі словами Божого Благословення до студентів, їхніх батьків та викладачів коледжу, чин Посвяти в студенти (з окропленням свяченою водою) здійснив Папський Нунцій, посол Святого Престолу в Україні - його Високопреосвященство, котрий проїздом перебував у Івано-Франківську з нагоди відкриття Синоду Єпископів УГКЦ, Архієпископ Томас Ґалліксон.

Від імені учасників святкового зібрання відбувся чин покладання квітів до могил Героїв у Меморіальному сквері, полеглих за незалежність України.

По завершенню урочистостей відбулися батьківські збори і перша година спілкування студентів нового набору з кураторами груп та дирекцією коледжу.

Володимир Стасюк

Директор Медичного Коледжу