Папський нунцій у ФРН: ґендерна ідеологія суперечить християнській антропології
  • Пон, 02/04/2018 - 15:37

Вчора на свято Світлого Христового Воскресіння за григоріанським календарем, колишній Папський нунцій в Україні, а тепер Папський нунцій у ФРН Високопреосвященний владика Архиєпископ Нікола Етеровічь відслужив св. Месу в рідному місті Пущіца на хорватському острові Брачь – повідомляє хорватська Католицька Інформаційна Агенція ІКА.

У своїй проповіді серед іншого владика Етеровічь наголосив на фундаментальному значені факту Христового Воскресіння для християнської віри. За цю свою віру, - наголосив Архиєпископ багато християн зазнають сьогодні переслідувань, особливо в мусульманських країнах та на Близькому Сході.

«Але не даймося здурити. І в наших демократичних країнах сьогодні виступається проти Ісуса Христа та проти Церкву, яку намагається витіснити з прилюдного простору. У світі лібералізму існує багато ідеологій і рухів, які йдуть проти Христа і проти Церкви. Ми є свідками того, як сьогодні накидається ґендерна ідеологія, яка напряму суперечить християнській антропології.

Біблія на розповідає про те, що Бог сотворив людину на свій образ і подобу. А те що Бог створив, людина не може змінювати без трагічних наслідків. Й інші ідеології воювали проти Христа і Його цінностей і в кінцевому результаті зникли, але вони наробили великого лиха», - сказав Папський нунцій.

Архиєпископ Нікола Етеровічь з 1999р. по 2014р. виконував служіння Папського нунція в Україні.