Папський роздавач милостині відвідав мігрантів з корабля «Diciotti»
  • Чтв, 06/09/2018 - 20:16

Благословення та вітання від Святішого Отця привіз Апостольський елемозінер мігрантам, що були підібрані в Середземному морі кораблем «Diciotti».

Апостольська Елемозінерія, орган Апостольської Столиці, який від імені Святішого Отця допомагає бідним і потребуючим, повідомила, що кардинал Конрад Краєвський, Папський роздавач милостині, в середу 5 вересня 2018 р. відвідав осередок «Mondo Migliore» (Кращий світ) в місцевості Рокка-ді-Папа поблизу Риму, щоби передати вітання від Святішого Отця мігрантам, якими опікуватимуться італійські дієцезії.

Мова йде про мігрантів і біженців, які були підібрані у Середземному морі судном «Diciotti». Протягом тривалого часу корабель з мігрантами не отримував дозволу причалити в європейських портах. Після того, як про готовність заопікуватися прибулими заявила Італійська Єпископська Конференція, вони, нарешті, змогли ступити на землю. В Рокка-ді-Папа група мігрантів перебувала тимчасово, роз’їхавшись звідти до різних дієцезій.

Обмін подарунками

Кардинал Краєвський пообідав разом з гостями притулку, з мігрантами, які готувалися до від’їзду до дієцезій, працівниками та директором італійської «Caritas» монсеньйором Франческо Содду. Далі він окремо зустрівся із сороківкою волонтерів, які протягом останніх тижнів займалися організацією прийому та розподілу згаданих мігрантів.

Апостольський Елемозінер передав усім вітання та благословення від Папи Франциска, подарувавши також листівку з його зображенням. Двоє сирійських дітей передали для Святішого Отця намальований ними його портрет, а жінка-мусульманка – образ Богородиці, виплетений гачком.

20 тисяч морозив для потребуючих

У повідомленні також зазначається, що цього дня в притулках та їдальнях, які надають допомогу бідним у Римі, було роздано 20000 морозив, які для діл милосердя передав один з виробників. Частина з них була привезена й до осередку «Mondo Migliore».