Папський розподілювач милостині: віра – бальзам на рани сімей, які втратили близьких
  • Чтв, 08/12/2022 - 16:43

Кардинал Конрад Краєвський з доручення Папи Франциска відвідав родини, які втратили рідних внаслідок стихійного лиха на італійському острові Іскії.

«Біль неможливо усунути, але можна нести його разом», – зазначив кардинал Конрад Краєвський, Префект Дикастерії харитативного служіння, який у четвер, 8 грудня 2022 р., з доручення Папи Франциска здійснив візит на італійський острів Іскія, що в Неаполітанській затоці. Метою подорожі були відвідини деяких сімей, які втратили близьких наприкінці листопада, коли внаслідок проливних дощів відбувся зсув ґрунту, що забрав 12 життів.

«Здійснити цей візит в урочистість Непорочного Зачаття має особливе значення. В обличчях бабусь, тіток і матерів я наново побачив хресну дорогу Марії, Яка втратила Свого Сина, Яка супроводила Його до останнього подиху», – сказав Апостольський Елемозинарій, який молився разом із родичами загиблих, передавши вервиці, які особисто поблагословив Папа Франциск. Зворушливою була молитва в храмі Благовіщення, де перебувала, серед інших труна наймолодшої жертви трагедії – Джованніджузеппе, який прожив лише 22 дні.

«Багато мене запитують, що є після смерті, – розповів кардинал Краєвський, – чи зустрінемося зі своїми родичами, а я відповідаю, що не знаю про час, але потрібно вірити у Воскресіння. Тут багато людей вірять, вони уповають на Бога, це щось прекрасне, і як думаю, що скарб віри є чимось, що може стати новою відправною точкою».