Папу Франциска госпіталізували
  • Срд, 29/03/2023 - 23:15

Після звичної загальної аудієнції середи Папа Франциск прибув до римської лікарні Джемеллі для «раніше запланованого огляду». ЗМІ повідомляють, що заходи у заплпнованому графік Папи на найближчий час було скасовано після того як ще до прибуття в лікарню у нього виникли проблеми з серцем.

У короткій заяві Ватикану від 29 березня зазначено, що «Святіший Отець перебуває у Джемеллі від обіду для раніше запланованого огляду».

Вранці Папа провів звичайну загальну аудієнцію, візуально він виглядав фізично слабшим, ніж в попередні дні.
Однак після цього італійські ЗМІ, посилаючись на джерела у Ватикані, почали інформувати, що заплановані на найближчі дні зустрічі Папи, було скасовано.

Після аудієнції, як інформують вони, Папа скасував заплановане інтерв‘ю, і його забрали до лікарні Джемеллі автомобілем швидкої допомоги. По прибутті до лікарні було встановлено, що в Папи проблеми зі серцем та йому важко дихати.

Як повідомляє «Corriere della Sera», стан Папи вважається таким, що не викликає занепокоєння. Він залишиться в лікарні переночувати разом із його найближчими помічниками.

О 20:30 римського часу прес-секретар Ватикану Матео Бруні повідомив, що впродовж останніх днів Папа скаржився на важкість дихання, тому сьогодні відправився до «Джемеллі» на огляд. Під час медогляду було виявлено респіраторну інфекцію (Covid 19 виключено), що вимагає кілька днів перебування у лікарні для лікування».

Наразі офіційний графік Папи не містить жодних заходів до 1 квітня, інформує LifeSiteNews.