Папу Франциска кличуть до Європарламенту
  • Втр, 08/10/2013 - 13:44

У п’ятницю президент Європейського парламенту Мартін Шульц зустрінеться з Папою на аудієнції.

В інтерв'ю німецькій газеті «Die Tagespost» Мартін Шульц заанонсував, що він запросить Папу виступити з промовою в Європейському парламенті в Страсбурзі. Німецький соціал-демократ, сказав, що він хотів би, щоб Папа зміг приїхати до Страсбурга за цієї каденції європарламенту. Наступні парламентські вибори відбудуться у травні 2014 року.

Шульц сказав, що сподівається, що Франциск в своїх проповідях закцентує на темах, які становлять інтерес для Європейського парламенту. «Особливо теми щодо безробіття, питання про біженців, аморальної діяльності фінансового сектора, захист меншин, політика миру та міжрелігійного діалогу», – саме про них Шульц хоче поговорити з Папою під час аудієнції.

«Звичайно, не всі депутати вважають, що Папа має виступити з промовою у Страсбурзі», – зазначив він і додав, що оскільки Папа є главою держави, то навіть ті парламентарі, які ставляться до нього критично, все одно чекають його приїзду.

З візитом до Страсбурга ще 2007 року Папу Бенедикта XVI запросив тодішній президент Європейського парламенту Ханс-Герт Поттерінг. Цей візит, проте, не відбувся. Останньою промовою Папи Римського в Європейському парламенті є промова 1988 року, яку у Страсбурзі виголосив Папа Римський Іван Павло II.

За матеріалами: info.wiara.pl