Папу запросили до Ізраїлю
  • Суб, 08/06/2013 - 12:30

Діалог між Святим Престолом та Ізраїлем йде у доброму напрямку та існує велика надія, що незабаром він наблизитися до кінцевої мети, так прокоментував результати переговорів двосторонньої постійної робочої комісії між Святим Престолом та Ізраїлем глава Прес-центру Святого Престолу о. Федеріко Ломбарді.

 

Священик поінформував, що Папа Франциск зустрівся з ізраїльською делегацією на чолі з Зєевом Елькіним, заступником міністра закордонних справ, який запросив Папу відвідати його країну. "Папа Франциск висловив велике бажання прибути на Святу Землю, але про дату можливого візиту ще нічого невідомо", – повідомив о. Ломбарді.

 

6 червня Прес-центр Святого Престолу у своєму спеціальному повідомленні зазначив, що перемовини між Святим Престолом та Ізраїлем пройшли в конструктивній і позитивній атмосфері. "Робоча комісія домоглася значного прогресу у взаємних перемовинах, і обидві сторони домовилися вирішити спірні питання найближчим часом", – наголошується в повідомленні.

 

Треба нагадати, що переговори стосуються майнових питань та звільнення від податку працюючих на території Ізраїлю католицьких некомерційних організацій.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va