Папу запросили відвідати Мексику
  • Срд, 16/07/2014 - 19:59

З черговим запрошенням Папі Франциску відвідати Мексику звернувся Президент країни Енріке Пенья Ньєто. Він передав його під час зустрічі з кардиналом Держсекретарем П'єтро Пароліном, який знаходився там з офіційним візитом. Ватиканський єрарх був прийнятий в Національному палаці, резиденції уряду. Президент Мексики запрошував вже Понтифіка особисто під час свого візиту до Ватикану. Він представив тоді Франциску пропозиції свого уряду щодо реформ, які стосуються суспільного розвитку країни. "Тепер залишається визначити дні, дату і можливість здійснити такий візит. Мексиканський народ не може дочекатися Його Святості. Я сподіваюся, що він забажає вшанувати нас своєю присутністю в найближчому майбутньому", - сказав Пенья Ньєто.

Також кардинал Паролін згадав це питання в розмові з журналістами перед зустріччю з Президентом. Він підкреслив, що Папа дуже зацікавлений запрошенням, направленим до нього як через мексиканських єпископів, так і керівництво країни. "Я думаю, що Святіший Отець буде дуже задоволений можливістю відвідати Мексику, особливо згадуючи теплий прийом, який зустрів тут його попередників, Івана Павла II і Бенедикта XVI", - сказав кардинал Держсекретар.

Ватиканський дипломат отримав з рук Президента Мексики "Орден ацтекського орла" - вищу нагороду країни для іноземних політиків. У спеціальному повідомленні з цього приводу було підкреслено, що кардинал Паролін має заслуги перед Мексикою, бо як  співробітник  Апостольської нунціатури в Мехіко в 1989-1992 рр.. багато в чому посприяв візиту Івана Павла II в 1990р. в цю країну і встановленню повних дипломатичних відносин зі Святим Престолом, які були припинені у середині XIX ст., у відповідь на націоналізацію церковного майна і радикальне відділення Церкви від держави.