ПАР: після скандалу навколо поїдання змій християнські церкви будуть суворіше регламентувати діяльність пасторів
  • Пон, 24/08/2015 - 20:11

Південноафриканська рада церков (ПАРЦ) підтримала ініціативу, згідно з якою буде приділятися більше уваги моральному вигляду пасторів, які тепер не зможуть служити, не отримавши спеціального дозволу. Суворі заходи спрямовані на те, щоб захистити жителів країни від «негожих, єретичних і чужих» практик, йдеться в заяві ПАРЦ.

Навести лад у лавах християнських проповідників було вирішено після скандалу з пастором Пенуїлу Мнгуні, який змушував своїх парафіян поїдати живих змій і щурів, а також пити бензин. Мнгуні переконував членів громади, що бензин має смак фруктового соку, а щурі - смак шоколаду.

У заяві, опублікованій на сайті www.news24wire.com, ПАРЦ, яка об'єднує 37 християнських церков Південної Африки (у тому числі Католицьку Церкву), також закликала державу захищати права громадян, які стали членами громад на зразок тієї, де їли плазунів.

«Як віруючі люди, що діють в ім'я Бога і любові, ми повинні захищати громади нашої країни незалежно від того, чи є їх адепти членами наших деномінацій», - заявив в.о. генерального секретаря ПАРЦ єпископ Малус Мпулуана з Ефіопської єпископальної Церкви. Церкви-члени Ради «засуджують ці порочні практики, що не мають нічого спільного з Євангелієм і християнською вірою», додав він.

Південноафриканській Раді церков відомо про існування лже-пасторів, які привертають до себе, як правило, соціально вразливих людей, які сподіваються вирішити свої проблеми навіть незвичайним шляхом. Для безробітних, для тих, хто позбувся сім'ї, громади типу тієї, що створив Мнгуні, представляються свого роду притулком - вони потрапляють в залежність від лідера громади подібно до того, як інші впадають в залежність від алкоголю або наркотиків.

Єпископ Мпулуана також застеріг віруючих від комерційної діяльності лже-пасторів, які намагаються щось продати своїм адептам, щоб таким чином «наблизити їх до Бога». Такого роду практика «є видом вимагання, або, що ще гірше, спробою торгувати благодаттю», - заявив південноафриканський єпископ.

За матералами: Благовест.инфо