Парафія св. Івана Хрестителя в Перті, Австралія, святкує 65 річний ювілей
  • Суб, 08/07/2017 - 13:05

Українці Австралії відзначають 70 років поселення, в той час як Парафія Української Католицької Церкви Перта – 65 років з часу свого створення.

Значна кількість українських емігрантів прибули до Австралії черес Нортгам, що у Західній Австралії. Наша парафія у Перті була організована українцями, які жили у Західній Австралії та тими, хто прибув пізніше.

Першу Божественну літургію у нашій церкві в Перті відслужили 16 березня 1952 року, а отець Юрій Сполітакевич був першим Парафіяльним священником.

2 липня 2017 року, парафіяни парафії разом з о. Ігорем Головком та о. Ричардом Чарлвудом зібралися на святкування ювілею.

За 50 років багато чого встигло змінитися та багато змін попереду. Разом з тим в житті парафії є багато позитивних речей. Кожних вихідних тут служать дві божественні літургії. Обидві мають дуже хорошу відвідуваність. До парафіяльної ради входять 15 осіб. Парафіяльна Рада є активною. Пасторальні пропозиції відкрито обговорюються на зустрічах. Також Парафія має дуже хороший хор.

Портрет молодого Митрополита Андрея було урочисто занесено у зал та встановлено на спеціально відведеному місті / ©catholicukes.org.au

Портрет молодого Митрополита Андрея було урочисто занесено у зал та встановлено на спеціально відведеному місті / ©catholicukes.org.au