Парафіяни церкви Свв. Сергія і Вакха в Римі придбали автомобіль для українських воїнів в зоні АТО
  • Суб, 30/01/2016 - 14:37

Парафіяни церкви Свв. Сергія і Вакха в Римі підтримали українських воїнів мінометної батареї 2-го механізованого батальйону 60-ї ОМБР (раніше 54-та ОМБР). З березня по вересень 2015 р. хлопці перебували в зоні АТО, брали участь в боях в смт. Луганське та смт. Золоте. На даний час 60-та ОМБР знаходиться в тилу, тепер вже в Херсонській області, де проводиться вишкіл бійців.

Завдяки вірянам української парафії в Римі було придбано автомобіль джип Опель Фронтера, продукти та інші необхідні речі.

Командир мінометної батареї, лейтенант Юрій Залуський, висловив вдячність українцям в Римі за молитву та матеріальну підтримку. Офіцер повідомив, що «автомобіль використовується для виїзду на позиції мінометних розрахунків, в штаб батальйону або бригади, а також, за відсутності СОБовки, в комплексі з рацією та метеостанцією, як командний мобільний пункт управління вогнем мінометної батареї».

«Насправді великою проблемою є те, що автомобільна техніка (яка так нам потрібна) стара і дуже часто не витримує навантаження, тому потребує постійного технічного догляду, ремонту, на що завжди потрібні немалі кошти. Ми дуже раді придбаному автомобілю, який вже служить людям. Навіть техніка, яка числиться державною, ремонтується за кошт хлопців. Тому кошти, які передала нам українська парафія в Римі, є дуже необхідними та доречними», – зазначив командир батареї.

Додамо, що кошти в сумі 2,500 євро були зібрані завдяки численним пожертвам парафіян церкви Свв. Сергія і Вакха в Римі, а зокрема завдяки благодійному концерту, організованому парафіяльним хором під керівництвом п. Галини Громик, та завдяки молоді парафії, яка організувала благодійний обід і приготувала браслети з національною символікою.