Парафіяни храму свв. Сергія і Вакха здійснили паломництво до «Святих дверей» собору Санта Марія Маджоре
  • Втр, 10/05/2016 - 09:01

8 травня 2016 року, у Томину неділю, парафіяни української парафії свв. Сергія і Вакха в Римі здійснили молитовну прощу до «Святих дверей» папського собору Санта Марія Маджоре з нагоди Року Божого милосердя.

Молитовний хід, на чолі із парохом української парафії свв. Сергія і Вакха, протоієреєм Іваном Куликом, розпочався від українського храму одразу по завершенні недільної Божественної Літургії.

Паломники звершили Молебень до Христа Милосердного перед входом до базиліки та з молитвою, написаною Папою Франциском з нагоди Ювілейного року, пройшли через «Святі двері» собору.

Відтак прочан зустрів канонік папської базиліки, преосвященний владика Іриней (Білик), який очолив Молебень до Богородиці за мир в Україні в бічній каплиці базиліки, де зберігається древня ікона Богородиці, відома під назвою «Salus Populi Romani» («Спасіння римського народу»). У своєму слові, зверненому до прочан, владика Іриней розповів про історію храму та, особливо, про історію ікони Богородиці, що в цій базиліці зберігається.

Владика закликав молільників приступати часто до молитви перед цією іконою, щоб Богородиця, яка у свій час порятувала римський народ, вирятувала від лихоліття війни і українську державу.