Парафіяни організували виставку в честь пам’яті вбитого священика
  • Втр, 04/04/2017 - 22:01

Сотні благословенних подруж, тисячі уділених таїнств, години зустрічей. 16 років душпастирства, закарбовані на фотографіях. Через півтора роки після жорстокого вбивства польського священика Кшиштофа Зємніцкого парафіяни підготували виставку, присвячену його пам’яті.

«Життя священика пов’язане перш за все з його служінням, але на цих фотографіях видно, що він був присутній у різні миті життя своїх парафіян. Для цього і зроблена ця виставка: щоб пригадати, збудити в собі духа вдячності. Пригадати собі те добро, яке через руки, уста і серце о. Кшиштофа сходило на нас, а також молитись про дар неба для нього», – розповів о. Томаш Яскулка, теперішній парох барвіцкої спільноти під час урочистого відкриття виставки.

На священика Кшиштофа Зємніцкого було вчинено брутальний напад – 3 листопада 2014 року його побили в парафіяльному будинку. Через майже рік боротьби за життя, 3 жовтня 2015 року він помер. Надалі залишається невідомо, хто вчинив злочин, інформує Gosc.pl.

«Ми хотіли, щоб виставка допомогла парафіянам запам’ятати не тільки драматичні події, пов’язані  з о. Кшиштофом, але й усі ті добрі, чудові миті, що дають надію», – зазначив о. Станіслав Вєховські, барвіцкий вікарій, котрий координував збір фотографій і підготовку виставки.