Парафії Львівської архиєпархії долучаться до збору пожертв для потреб Майдану
  • Чтв, 23/01/2014 - 18:55

За благословенням Високопреосвященного Архиєпископа і Митрополита Львівського, владики Ігоря у храмах Львівської архиєпархії будуть встановлені скриньки для добровільних пожертв на потреби Майдану, де «сотні тисяч наших братів і сестер ризикуючи своїм здоров’ям і навіть життям, борються за права і свободу українського народу». Про це йдеться у розпорядженні Митрополита Львівського до духовенства архиєпархії. Також у цьому зверненні ієрарх говорить про невідкладну потребу матеріальної підтримки наших співгромадян на Майдані для забезпечення їх необхідними медикаментами, продуктами, одягом, тощо, і доручає отцям-парохам/адміністраторам вести строгий облік коштів і задекларовано передавати їх відповідним довіреним особам.

Нагадаємо, що напередодні Митрополит Львівський закликав до молитви за мир і спокій в нашій державі, а також проголосив день 24 січня – днем строгого посту та молитовного чування.

 

Розпорядження Митрополита Львівського щодо підтримки співгромадян у складній політичній кризі

Всесвітліший, всечесніший, преподобний отче,
як бачимо, за останні місяці Україна ступила у надзвичайно складний і вирішальний період своєї історії. Сотні тисяч наших братів і сестер перебувають у Києві на Майдані, де, ризикуючи своїм здоров’ям і навіть життям, борються за права і свободу українського народу.

Вдаючись до усіх можливих методів боротьби проти свого народу, влада також заблокувала рахунки промайданівських громадських організацій.

Таким чином, існує невідкладна потреба матеріальної підтримки наших співгромадян на Майдані для забезпечення їх необхідними медикаментами, продуктами, одягом, тощо.

З огляду на це, благословляю встановлення у парафіях Львівської Архиєпархії скриньок для збору пожертв на підтримку Майдану.

Поручаю отцям-парохам/адміністраторам вести строгий облік коштів і задекларовано передавати їх відповідним довіреним особам.

Молімося до Всемилостивого Бога, щоб допоміг мирно і без кровопролиття розв’язати складну політичну ситуацію в країні.

З молитвою та Архиєрейським благословенням,
+ІГОР
Митрополит Львівський

Джерело: www.ugcc.lviv.ua