Парламент Філіппін не продовжив ліцензію 54 католицьким радіостанціям
  • Втр, 24/10/2017 - 09:44

Палата представників не продовжила ліцензію Католицькій єпископській конференції Філіппін на працю радіостанцій в цій країні.

Єпископи подали заяву на продовження ліцензії ще в січні, оскільки термін дії діючої на той час ліцензії мав завершитись 7 серпня. Заява на продовження ліцензії (франшизи) на період 25 років наразі залишається на розгляді комітету Нижньої палати Конгресу.

Філіппінські закони вимагають, щоб радіо- та телевізійні мережі мали франшизу, яку видає Конгрес. Франшиза, яку отримала Єпископська конференція, була останній раз оновлена в 1992 році.

Таким чином, на даний час 54 радіостанції місцевої Католицької медіа мережі перебувають під загрозою закриття, якщо відповідний комітет не продовжить ліцензію. Проте, незважаючи на затримку із продовженням ліцензії, кілька католицьких радіостанцій продовжують свою працю в ефірі.

Мережа католицьких радіостанцій покриває 11 регіонів і 35 провінцій в країні. Таким чином, вона є найбільшою на Філіппінах, з огляду на загальну кількість станцій та потужність передачі.

Представники місцевої Церкви припускають, що причиною непродовження ліцензії може бути те, що єпископська конференція критикує політику діючого президента Родріго Дутерте.

В свою чергу, конгресмен Франц Альварез, глава відповідального за ліцензії комітету, пояснив, що причиною затримки є велика кількість поданих заявок, які змушений розглянути комітет. Тому заявка єпископської конференції «досі очікує на розгляд», інформує Catholic Herald.