Парламент Португалії проголосував проти легалізації евтаназії
  • Срд, 30/05/2018 - 15:36

Під час напруженого голосування, що відбулось у вівторок, 29 травня, ввечері, парламент Португалії відкинув пропозицію легалізації евтаназії та самогубства з допомогою лікаря.

Ще за тиждень до проведення голосування виглядало на те, що прихильники евтаназії отримають перемогу, однак несподіваний поворот здійснила Комуністична партія, яка заявила, що голосуватиме проти.

Патріарх Лісабону, кардинал Мануель Клементе, привітав рішення парламенту, зазначивши, що після відкинення евтаназії слід зробити більший внесок у розвиток паліативної опіки. Впродовж останніх двох років національна служба здоров’я відкрила лише 14 нових ліжок для пацієнтів, що потребують паліативної турботи.

«Тепер перед нами стоїть великий проект, що полягає у праці на користь гідності життя впродовж його існування, особливо тих, хто знаходиться у надважких ситуаціях чи потребують нашої підтримки, як суспільства та держави», - зазначив він.

Як інформує Catholic Herald, напередодні голосування єпископи та інші відомі церковні діячі широко висловлювали свою позицію щодо евтаназії. До них приєднались багато суспільних діячів, включаючи президента Асоціації медиків та усіх його попередників. Національна рада з питань етики також висловилась проти легалізації евтаназії.