Парламент Великобританії підсвітять червоним на честь переслідуваних християн
  • Птн, 17/11/2017 - 09:51

Наступної середи будинок Парламенту, близько 10 катедральних храмів та громадські будівлі Великобританії підсвітять червоним світлом з нагоди так званої #RedWednesday – дня на підтримку християн, переслідуваних по всьому світу, а також тих, хто страждає за свої мирні переконання.

Організаторами цього дня є організація католицької допомоги при «Допомога Церкві у потребі» та «Всесвітня християнська солідарність».

«Підсвітити Парламент червоним – це чудовий спосіб передати послання про релігійну свободу якомога ширшій аудиторії», - зазначив один із ініціаторів. – «Потрібно разом виступити проти насильства, що відбувається в ім’я релігії, потрібно говорити про режими, які переслідують людей віри».

Як інформує Catholic Herald, ініціатива #RedWednesday відбувається вже вдруге. Цьогоріч, крім будівлі Парламенту, червоним освітлять близько 10 катедральних храмів, включаючи Лондонську Вестмінстерську катедру, а також катедри в Едінбургу, Бірмінгемі, Норвічі, Деррі та інших.

Підтримати #RedWednesday погодились також близько 50 громадських будівель – школи, коледжі та церкви. Впродовж цього дня столицею країни роз’їжджатимуть традиційні лондонські червоні автобуси із слоганами на підтримку #RedWednesday.