«Пасха потрібна нам як ніколи», – королева Великобританії
  • Втр, 14/04/2020 - 12:44

Вперше за 68 років правління королева Великобританії Єлизавета II записала пасхальне звернення до нації, повідомляє ВВС. Вона зазначила, що пандемія коронавірусу не зможе скасувати свято воскресіння Христа.

«У цьому році Великдень буде відрізнятися для багатьох з нас, але перебуваючи в самоізоляції, ми забезпечуємо безпеку інших. Пасха не скасовується; насправді, вона потрібна нам як ніколи », – сказала вона.

У своєму двохвилинному аудіозверненні королева говорила про силу світла над темрявою.

«У багатьох релігій є фестивалі, які святкують світло, яке долає темряву. Часто це супроводжується запаленням свічок. Вони, здається, говорять з усіма культурами і звертаються до людей усіх віросповідань і ні до однієї з них. Вони запалюються на святкових тортах і в ознаменування сімейних ювілеїв, коли ми радісно збираємося навколо джерела світла. Це нас об’єднує.

Оскільки в суботу перед Великоднем настає темрява, багато християн зазвичай запалюють свічки разом. У церкві це світло передається від людини до людини, поширюючись повільно, а потім все швидше в міру того, як запалювалося більше свічок. Це показує нам, як блага вість про воскресіння Христа передавалася від першої Пасхи кожним поколінням до теперішнього часу», – говорила королева.

93-річна монархиня зазначила, що світло несе надію, тим більше в цей час пандемії.

«Коронавірус нас не здолає. Як би темна не була смерть, особливо для тих, хто страждає від горя, світло і життя більш великі. Нехай живе полум’я надії на Великдень буде постійним провідником в нашому майбутньому», – сказала вона.

Як пише Express, протягом останніх двох років принц Чарльз записував пасхальне звернення, але через пандемію королева вирішила сама записати послання британцям.

Це другий раз за останній тиждень, коли королева записала послання надії нації.